Vervoer in en naar San Sebastian

Net als in de meeste grote steden in Spanje en de rest van de wereld kun je, jezelf in San Sebastian het beste voortbewegen met het openbaar vervoer, op de fiets of te voet. San Sebastian is niet een hele grote stad waardoor de meeste bezienswaardigheden en musea niet ver uit elkaar liggen. Alles ligt binnen loopafstand van elkaar. Alleen als je alle hoogtepunten van San Sebastian in een dag zou willen zien dan doe je er goed aan om een fiets of een scooter te huren. Breng je met de auto een bezoek aan de stad dan kun je het beste buiten het historische centrum een parkeergarage zoeken en naar het historische deel lopen.Met de auto naar San Sebastian

Vanuit Utrecht is het bijna 1300 kilometer naar San Sebastian. Een autorit waar je zonder te stoppen ongeveer twaalf uur over zal rijden. De rit neemt je mee langs Lille, Parijs, Tours, Bordeaux om uiteindelijk in San Sebastian uit te komen. De meeste toeristen die San Sebastian met de auto bezoeken doen dit als onderdeel van een rondreis in Baskenland.

Autorijden in en rond San Sebastian

Autorijden in San Sebastian is niet de leukste manier om de stad te verkennen. Het beste kun je de auto ergens in een parkeergarage zetten en dn de stad verder te voet verkennen. Het historische centrum van San Sebastian is niet berekend op veel verkeer, een groot deel van het centrum is autovrij terwijl de rest uit een wirwar is van éénrichtingstraatjes bestaat. Er staan opvallend veel stoplichten in San Sebastian wat ervoor zorgt dat autorijden vaak niet meer is dat optrekken, gas geven en weer afremmen voor het volgende stoplicht.

Huurauto

Wil je een auto huren in San Sebastian? Voorkom verrassingen ter plaatse en reserveer je huurauto in San Sebastian vooraf vanuit Nederland. Via internet kun je de verschillende prijzen, auto’s en voorwaarden met elkaar vergelijken. In 90% van de gevallen is vooraf reserveren vanuit Nederland ook goedkoper dan wanneer je ter plaatse een auto wilt gaan huren. Dit geldt vooral tijdens het hoogseizoen, zoals in de zomervakantie.
Je kunt ervoor kiezen om op de luchthaven van Bilbao een huurauto op te halen of in de stad zelf. Het voordeel van de auto gelijk ophalen op de luchthaven is dat je geen extra transferkosten maakt van en naar het vliegveld.

Vergelijk de autohuurprijzen in San Sebastian en reserveer direct je huurauto bij Easyterra

Parkeren

Net als in iedere grote stad is parkeren in San Sebastian niet makkelijk. Er in de stad verschillende parkeergarages te vinden en in de straten van het centrum kun je op sommige plaatsen aan de kant van de weg parkeren. In het gehele centrum van San Sebastian moet je betalen om je auto te parkeren. Een probleem wat veel inwoners van de stad ondervangen door alles in het centrum met de scooter te doen.

Openbaar vervoer in San Sebastian

De enige vorm van openbaar vervoer in de stad is de stadsbus. Deze rijdt verschillende route in San Sebastian. De door toeristen meest gebruikte, is de verbinding tussen de Monte Igueldo en het historische centrum. Je koopt je kaartje bij de buschauffeur en neemt plaats. Toen we de stad bezochten kostte een kaartje € 1,50.
Het busstation van San Sebastian is te vinden bij onder de grond bij het treinstation van de stad. Wil je bij een loket je kaartje kopen dan moet even goed opletten bij welke loket je gaat staan, aangezien er verschillende maatschappijen zijn die busdiensten in en om San Sebastian aanbieden. De stadsbussen zijn te herkennen aan hun blauw met groene kleuren.

Hop on Hop off bus

De meest relaxte manier om San Sebastian te verkennen is met de Hop on Hop off bus. Met deze bus kun je vijftien belangrijkste bezienswaardigheden van San Sebastian verkennen zonder ervoor te hoeven lopen of fietsen. De tour duurt alles bij elkaar ongeveer een uur, maar je kunt zelf bepalen waar je uitstapt of weer opstapt.
Is dit nog niet relaxed genoeg voor je dan kun je er ook voor kiezen om met het treintje mee te gaan. Deze rijdt een kleinere route door de stad, maar is het niet mogelijk om onderweg in of uit te stappen.

Varen

San Sebastian heeft de ideale ligging voor verschillende watersporten en andere activiteiten op het water. Zo vertrekken er vanuit de historische haven van San Sebastian ieder uur verschillende rondvaartboten. Een van de boten neemt je mee naar het eilandje Isla de Santa Clara, terwijl een andere een tocht maakt langs de grillige kustlijn van het Baskenland. Wie iets sportiever is kan zelf met een kajak richting het eiland varen of balansoefeningen doen tijdens het suppen.

Fietsen

Een leuke manier om San Sebastian te verkennen is met de fiets. Op deze manier kun je in een korte tijd veel van de stad zien. Er zijn in San Sebastian verschillende fietsverhuurbedrijven te vinden waar je voor een dagdeel of langer fietsen kunt huren. Ben je langer in San Sebastian dan is het een goed idee om een abonnement te nemen op de stadsfietsen van San Sebastian. Deze fietsen kom je op meerdere plaatsen in de stad tegen en kun je eenvoudig huren met je smartphone.
Wil je veel van San Sebastian zien op de fiets dan is het leuk om deel te nemen aan een georganiseerde fietstocht. Baja Bikes organiseert verschillende fietstochten in San Sebastian. Je kunt dit in groepsverband doen of met een privégids.

Boek je fietstocht in San Sebastian vooraf bij Baja Bikes